Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Deze vier factoren zorgen er (zonder dat je het weet) voor dat je minder hypotheek kunt krijgen

In de zoektocht naar een geschikte koopwoning is de eerste vraag voor veel mensen wat het maximaal te lenen hypotheekbedrag is. Mede als gevolg van wijzigende wetgeving worden mensen steeds vaker geconfronteerd met het sterk verlagende effect van lopende kredieten en andere ‘schulden, die op het eerste gezicht niet als zodanig herkend worden. Hieronder zetten we vier beknopte factoren voor je op een rij, die nogal eens zorgen voor verrassende, negatieve uitkomsten:

1. Consumptieve kredieten

Dit betreffen bijvoorbeeld persoonlijke leningen en ‘huurkoopovereenkomsten’: beter bekend als gespreid betalen. Wil je een hypotheek afsluiten, dan wordt de maandlast voor deze producten in mindering gebracht op de maximale maandlast van je hypotheek.

2. Private leasing

Steeds meer consumenten leasen privé een auto. Deze financiële verplichting wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en hebben daardoor een effect op jouw maximale hypotheeklasten.

3. Mobiel abonnement

Vanaf 1 mei 2017 kan een mobiel abonnement ‘inclusief’ toestel een negatieve invloed hebben op jouw maximale hypotheek. Voorkomen? Zorg dat je je toestel ineens of in maximaal drie maanden afbetaalt. Dan gelden deze nieuwe regels niet voor jou!

4. Studieschuld

Een studieschuld betekent niet dat je helemaal geen hypotheek kunt krijgen. De impact hangt af van het leenstelsel waarbinnen je de studieschuld opgebouwd hebt. Daarnaast wordt voor de berekening van de maandlasten op dit moment alleen gekeken naar de oorspronkelijke studieschuld.

Rebels in Finance

Bij Rebels in Finance ontzorgen we onze klanten volledig op het gebied van hypotheek, verzekering, lening, pensioen, energie en belasting. We onderscheiden ons door niet alleen door een maatwerkadvisering en transparante manier van werken, maar daarnaast pro-actief je hele dossier te bewaken. Cruciaal is onze bewust gekozen onafhankelijkheid. De toegang tot verschillende producten is daardoor groot, de kans om behalve de beste producten ook gunstigste (rente-) tarieven te selecteren nog groter. Daarnaast kennen we een directe communicatie, zelfs via Whatsapp. Tenslotte vinden adviesgesprekken niet alleen bij de klant thuis plaats maar kunnen deze ook gevoerd worden via Skype en Facetime.

Wil je het volledige artikel of meer over onze dienstverlening lezen? Klik dan hier

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tilburg.

Aanmelden