Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Is een gietvloer aan te raden voor nieuwbouw woningen

In de post van vandaag zullen we het hebben over een zeer oude techniek, die vandaag de dag zeer vaak wordt gebruikt (voornamelijk in interieurprojecten) - Het is de gietvloer. Maar weet je hoe het gemaakt is en hoe je het moet gebruiken? Zo niet, kijk dan hieronder:

Wat is de gietvloer

Gietvloeren zijn een mortel die ter plaatse wordt gemaakt, met het mengsel van materialen zoals cement, kleurstof, water, zand en hars. De hoogwaardige hars geeft de mortel een plasticiteit, waardoor deze beter bestand en waterdicht is. Het kleurpoeder daarentegen is verantwoordelijk voor de gietvloer kleur.

Toepassing

De gietvloer kan zowel op vloeren als op wanden worden aangebracht, zowel binnen als buiten. De toepassing ervan is in beide gevallen anders, omdat de vloer een plaats is waar veel verkeer is, moet een dikkere laag coating worden gebruikt op de vloer dan op de muur (ongeveer 30 mm dik). U zult dus meer materiaal gebruiken om het aan te brengen op vloeren.

Iets belangrijks om te onthouden is dat bij toepassing op vloeren, vochtige of natte ruimtes moeten worden vermeden, aangezien de vloer glad wordt en ongelukken kan veroorzaken.

De term gesmolten heeft niets te maken met materiaalverbranding. Deze term is slechts de naam die wordt gegeven aan het proces van het gooien van het cementpoeder over de zachte mortel, gevolgd door het gebruik van de stijltang (die de plaats glad maakt). Na het drogen van het terrein is het belangrijk om een waterdichtingsmiddel door te geven om een gietvloer beton te creƫren en meer duurzaamheid aan de techniek te geven.

Hoe te gebruiken

Dit type van coating is aangegeven voor verschillende soorten omgevingen en decoraties en kan worden gemengd met marmer, staal, hout, glas, enz... waardoor de ruimte elegant en verfijnd is. Kies gewoon elementen die harmoniƫren met de gietvloer kleur en helpen de bekleding om de omgeving uitnodigend te maken.

Voordelen

Het is een zeer economische coating, eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk te onderhouden en heeft een grote duurzaamheid. Het geeft ook een zeer moderne en elegante uitstraling aan de omgeving.

Na verloop van tijd kan deze coating scheuren of groeven vertonen, wat niet noodzakelijkerwijs een negatief punt is. Integendeel, het geeft een speciaal tintje en een rustieke of verfijnde uitstraling aan de ruimte. En als u op tijd de coating wilt vervangen, breng dan gewoon het nieuwe materiaal aan.

Nadelen

Zoals hierboven vermeld, moet het aanbrengen van deze coating op de vloer worden vermeden in vochtige omgevingen of met veel blootstelling aan water, die meer verkeer van mensen hebben, zoals wasserijen en badkamers.

Deze coating maakt de omgeving ook kouder, waardoor het niet erg geschikt is voor gezelliger omgevingen zoals bijvoorbeeld slaapkamers. Tenzij dit je doel is.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tilburg.

Aanmelden