Actueel

Nieuws

Regionaal nieuws woensdag 21 maart 2018

CSM-terrein in Breda moet voor de helft woningen krijgen

Het CSM-terrein in Breda zou voor minimaal vijftig procent een woonbestemming moeten krijgen. Dat adviseren marktpartijen, zoals projectontwikkelaars en investeerders.

Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Redding Blauwe Gebouw in Tilburg onhaalbaar, nieuwbouw moet daar wel kleiner

Redding van het Blauwe Gebouw op de hoek van de Besterdring en de Burgemeester Broxlaan is definitief geen haalbare kaart.

Regionaal nieuws donderdag 25 januari 2018

Leuk wonen: 7 x nieuwbouwprojecten in Breda

Palen worden de grond in geslagen, beton wordt gestort en bakstenen op elkaar gestapeld. Kortom: er wordt flink gebouwd in Breda. We hebben vijf nieuwbouwprojecten in de stad uitgelicht. Misschien zit jouw droomhuis er wel tussen!

Regionaal nieuws zaterdag 20 januari 2018

Lindenlust in Boxtel verkocht, weg is vrij voor woningbouw

Een nieuwe woonwijk komt op de locatie van het voormalige zorgcomplex Lindenlust in Boxtel. Dat is door Zorggroep Elde verkocht aan bouwbedrijf Dura Vermeer, dat woningen gaat bouwen op het 2,4 hectare grote perceel aan de Bosscheweg.

Klooster Koningsoord in Berkel-Enschot, zo bijzonder Lokaal nieuws vrijdag 12 januari 2018

Klooster Koningsoord in Berkel-Enschot, zo bijzonder

Ik schrik wakker. Het is bijna half vijf ’s nachts. Ik ben een jaar of acht. Heel vaak als ik in bed lig, hoor ik ze: de kerkklokken van het klooster Koningsoord in Berkel-Enschot. De zusters van het klooster staan op voor de eerste gebedsdienst: de nachtwake. Een nieuwe dag is weer begonnen voor hen. Het is nog zo vroeg! Ik draai me nog eens lekker om. W oonden vlakbij het klooster. Het gebouw heeft altijd een enorme aantrekkingskracht op me uitgeoefend. Het complex moest enorm groot zijn. Er was een kerk, het kloostergebouw zelf, het gastenhuis, de stallen en nog meer. En natuurlijk ook nog het hele terrein. Vroeger waren de zusters bijna volledig zelfvoorzienend.

Het klooster, zo geheimzinnig Het kloosterterrein ligt aan een doorgaande weg. Het kloostergebouw is een stuk van de weg gesitueerd. Afgebakend door een lange grijze betonnen muur die het hele terrein omheint en heel veel bomen. Je zag bijna niks van het gebouw. Ja, een beetje, vanuit de verte als je in het buitengebied fietste. De grijze muur was op sommige plekken vrolijk gekleurd met graffiti. ‘Wat zouden de zusters daarvan vinden?’, dacht ik wel eens.

Zag je een zuster door het dorp fietsen, bijvoorbeeld om boodschappen te doen. Vaak dezelfde, want elke zuster had haar eigen taken. Ze vielen natuurlijk op en toch was het gewoon. Het hoorde bij ons dorp.

En nog een klooster in mijn leven Een paar jaar geleden kreeg ik weer met een klooster te maken. Een opdracht voor mijn werk als interieur ontwerper : het ontwerpen van een luxe appartement in een voormalig kloostercomplex. Wat bijzonder om te mogen doen! Dat ontwerp prijkt nu ook op mijn nieuwe website. http://www.gewooncaat.nl/portfolio/luxe-appartement/

Lees het volledige bericht op www.gewooncaat.nl Link http://www.gewooncaat.nl/klooster-koningsoord-in-berkel-enschot-zo-bijzonder/

Gratis Prachtige Plek gesprek

Ga jij een woning kopen en heb je geen tijd of zin om de inrichting zelf te doen? Of woon je in een fijn huis, maar wil je het nu echt eens helemaal naar jullie zin maken?

een afspraak voor een gratis Prachtige Plek gesprek met mij en we bekijken of ik je daarbij kan helpen. Dit Prachtige Plek gesprek is alleen voor mensen die echt een stap willen zetten. Link http://www.gewooncaat.nl/prachtige-plek-gesprek/

Regionaal nieuws donderdag 14 december 2017

Breda ambieert nieuwe stadswijk met ruim 1.000 woningen

De gemeente Breda wil het industriÃle gebied Havenkwartier transformeren naar een stadswijk met een gemengd programma. Dit staat beschreven in de Gebiedsvisie Havenkwartier, die het college van burgemeester en wethouders aan de Bredase gemeenteraad aanbiedt.

Lokaal nieuws dinsdag 12 december 2017

Hogere hypotheek voor starters

Starters mogen in 2018 toch iets meer lenen om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te kunnen sluiten. De regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen dat minister Kajsa Ollongren (Wonen) voor deze groep een uitzondering maakt, nu de leenregels komend jaar verder worden aangescherpt.

Op onderstaande link leest u het gehele artikel, wilt u n.a.v. het lezen van het artikel meer informatie of heeft u vragen?

Neem dan eens contact op met onze lokale specialist:

Roscam Hypotheken
Hinthamereinde 88
5211 PR 's-Hertogenbosch
Tel. 073-3035342

Lokaal nieuws zaterdag 25 november 2017

Woningbouw op locatie voormalige Vlashofschool Berkel-Enschot

Projectontwikkelaar BDP heeft zijn plannen rond voor de locatie van de voormalige Vlashofschool aan de Durendaelweg in Berkel-Enschot: er komen 19 koopwoningen.

Lokaal nieuws donderdag 09 november 2017

Zuinig huis, extra financiering

Is jouw droomhuis een energiezuinige nieuwbouwwoning, dan is het goed om te weten dat daar in sommige gevallen een extra financiering voor te krijgen is. Hoe zuiniger de woning, hoe leuker het wordt!

Wie kiest voor een nieuwbouwwoning, weet zo langzamerhand wel dat dat veelal gaat om energiezuinige woningen. In ieder geval zuiniger dan bestaande woningen. Hóe zuinig een woning is, kan zelfs van belang zijn voor de financiering ervan. Hypotheekadviseur Gérard van den Brandt, werkzaam bij Roscam Hypotheken in ’s Hertogenbosch, legt uit waarom en vooral welke consequenties dat heeft voor de hypotheek. En die zijn best gunstig!

De zuinigheid van een woning wordt uitgedrukt in cijfers en afkortingen, oftewel in EPC: energieprestatieco�ffici�nt. Vanaf 2011 geldt voor nieuwbouw een EPC-grenswaarde van 0,6. Die waarde wordt alsmaar verder aangescherpt om in 2020 op de nulgrens te belanden, oftewel energieneutrale woningen te bouwen. Wie nu een woning koopt met een EPC van 0,4 zit dus best goed en laat dat nu ook de grens zijn voor een mooi voordeeltje als het gaat om het financieren ervan.

“Allereerst moet er rekening worden gehouden met de inkomenstoets ofwel de LTI (loan-to-income) . Dat betekent dat aan de hand van deze LTI wordt bepaald welk percentage van je inkomen je maximaal mag inzetten voor de hypotheeklasten. Afhankelijk van de rentestand is het nog altijd logisch: hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Maar er is nog een facet dat een rol speelt. Dat is je LTV, ofwel loan-to-value. Met ingang van 1 januari 2017 mag de maximale hypotheek 101 procent van de waarde van je gewenste huis bedragen. Dit percentage heet LTV en wordt ieder jaar minder. In 2018 komen we op de 100 procent.”

Toch 106 procent lenen

Dan nu de combinatie van deze financi�le waarden en de energiezuinigheid van een huis, de EPC. Als die EPC onder de 0,4 zit, mag je bij het te lenen bedrag voor je woning maar liefst 9000 euro optellen. Dat is het bedrag dat je extra mag lenen. Dat kan dus aanzienlijk schelen. Eigenlijk komt het er op neer dat je bij een zo energiezuinige woning geen 101 procent mag lenen, maar 106 procent.

“Veel mensen weten van deze regeling nauwelijks af en hypotheekadviseurs komen er ook niet altijd mee op de proppen. Dat is een gemiste kans, want als je volgens je LTI berekening een woning van 150.000 kunt kopen, en je droomwoning kost 159.000, dan kun je denken: jammer, heel jammer. Maar die droomwoning gaat níet aan je neus voorbij als je weet dat het een EPC betreft van onder de 0,4 en je dus recht hebt op die extra financieringsmogelijkheid.”

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tilburg.

Aanmelden