Actueel

Nieuws

Van grond tot nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 07 maart 2023

Van grond tot nieuwbouwwoning

Wanneer je voornemens bent je eigen huis te gaan bouwen, dan is de belangrijkste stap natuurlijk het verkrijgen van een stuk grond. Afhankelijk van je wensen, is het goed te kijken naar een bepaalde oppervlakte. Je wilt immers niet straks een prachtig huis hebben, terwijl je tuin achterblijft. Tijd dus om dit traject stap voor stap met jullie te doorlopen. Wat vooral belangrijk is, is dat je je niet alleen focust op je eigen stuk grond, maar ook kijkt wat er met de rest wordt gedaan. Stel dat jij een perceel hebt van 500 vierkante meter en de rest daar omheen heeft allemaal 200-250 vierkante meter, dan kun je ongeveer wel nagaan wat voor beeld dit schetst in de praktijk. In dit artikel bespreken we daarom stap voor stap met je, wat er allemaal bij komt kijken.

De grond

We hebben hem al even genoemd, maar de grond is de eerste stap. Zonder grond kun je natuurlijk geen huis bouwen en is ook een container huren Tilburg voor alle afval niet nodig. Het zoeken naar geschikte grond voor de bouw van een huis is een belangrijke eerste stap. Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar geschikte grond, zoals het zoeken op internet, via een makelaar of door zelf op zoek te gaan in de gewenste regio. Wanneer je zelf op zoek gaat naar grond, is het belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten welke eisen er gesteld worden aan de grootte van het perceel, de ligging, de bodemgesteldheid en de bestemmingsplannen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat het budget is voor de aankoop van de grond en eventuele bijkomende kosten.

De financiering

Na het vinden van geschikte grond is het tijd om de financiering van het huis te regelen. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van het budget en de persoonlijke situatie. Een veelvoorkomende manier om de financiering te regelen is door middel van een hypotheek. Hiervoor dient men een hypotheekverstrekker te vinden en een hypotheek af te sluiten. Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er gekeken naar de financiële situatie van de koper, de waarde van de grond en de kosten voor de bouw van het huis. Op basis hiervan wordt er bepaald hoeveel geld er geleend kan worden en onder welke voorwaarden. Een andere manier om de financiering te regelen is door middel van eigen vermogen. Dit kan bijvoorbeeld door spaargeld te gebruiken of door een lening af te sluiten bij familie of vrienden. Ook kan er gekozen worden voor crowdfunding of andere alternatieve financieringsmogelijkheden.

De bouw

Nadat je alle administratieve zaken hebt geregeld, is het tijd om te beginnen met de bouw. Zo kun je alvast een grofvuil container huren om alle afval netjes in te kunnen afvoeren en is het aan te raden om alvast wat vrienden en familie op te trommelen, zodat je wat extra handjes hebt die je kunnen helpen. Je zult zien dat wanneer je hier met elkaar serieus mee aan de slag gaat, je voor je het weet het huis van je dromen hebt staan.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tilburg.

Aanmelden