Online Marketing Bureau CliQi

Actueel

Nieuws

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Maximale hypotheek stijgt in 2022 voor lagere inkomens

Mensen met een inkomen tot ongeveer € 50.000 kunnen in 2022 iets meer lenen dan nu. De maximale leenruimte voor inkomens boven de € 50.000 neemt juist iets af. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Aan de leennormen zelf verandert er weinig. Ook de wegingsfactor van studieschulden blijft hetzelfde.

Ieder jaar kijk het Nibud hoe de verwachte loonontwikkeling invloed heeft op de maximaal verantwoorde lening voor huishoudens. Daarnaast wordt ook gekeken wat het effect is als de manier wijzigt waarop de maximale leencapaciteit wordt berekend. Op basis van deze inventarisatie geeft het Nibud advies over het verruimen of beperking van de leennormen. 

Met regelmaat wordt de verruiming van de leennormen aangewezen als boosdoener van de woningmarktproblemen. Zo was er vorig jaar forse kritiek van De Nederlandsche Bank dat het salaris van tweeverdieners zwaarder mee ging tellen. Dergelijke versoepelingen werken prijsstijging in de hand, zo was de stelling van DNB. 

Stappenplan nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 03 november 2021

Stappenplan nieuwbouwwoning

Koop met dít stappenplan een nieuwbouwwoning!

Het kopen van nieuwbouw kan best spannend zijn. Daarom is het fijn om met behulp van een stappenplan een nieuwbouwwoning te kopen! Hiermee kun je jezelf goed voorbereiden en weet je precies waar je rekening mee moet houden. Om iets meer houvast te krijgen in deze situatie kun je het jezelf gemakkelijk maken met een stappenplan!

Nieuwbouwwoningen kun je niet eerst bezichtigen en ‘voelen’ hoe het in een huis is. Soms kun je niet eens de buurt bekijken omdat deze ook nog gebouwd moet worden. Wil jij jezelf wel goed voorbereiden, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je op weg. Koop dan met dit stappenplan een nieuwbouwwoning.

Stap 1: Stel je budget vast

Het stappenplan bij een nieuwbouwwoning en het kopen van ieder ander huis, start met het vaststellen van je budget. Deze stap is natuurlijk een bepalende factor in welke categorie van huizen je kunt kijken. Een hypotheekadviseur kan je helpen om te bepalen welke financiële ruimte je hebt en in welke prijscategorie je iets kunt uitzoeken. Door dit voor jezelf goed vast te stellen, weet je zeker dat je iets zoekt binnen de mogelijkheden van jouw stappenplan voor nieuwbouw.

Stap 2: Ga op zoek naar een nieuwbouwwoning

Als je jouw wensen en financiële mogelijkheden in kaart hebt gebracht, kun je het stappenplan voor een nieuwbouwwoning vervolgen en écht op zoek naar een huis. Dit kan natuurlijk via algemene nieuwbouw websites, maar je hebt ook platformen met aanbod per regio waar je specifiek kunt zoeken zoals nieuwbouw in Brabant . Op die manier kun je per regio gericht op zoek naar een nieuwbouw huis die aansluit bij jouw wensen.

Als je iets moois het gevonden kun je je verder verdiepen in het nieuwbouwproject. Download bijvoorbeeld de verkoopbrochure en ga de buurt bekijken. Het is natuurlijk van belang om te weten waar het huis staat, maar ook wat er rondom de woning gebouwd gaat worden. Als je hierover tevreden bent kun je je inschrijven voor een nieuwbouwwoning en verdere stappen zetten.

Stap 3: Leg de stappen vast in een contract

Als je eruit bent waar jouw droomwoning staat en bent aangemeld voor een project, bijvoorbeeld van nieuwbouw in Vught , kun je verder met het contract. Dit wordt bij de aankoop van nieuwbouw huizen vaak een koop- aannemingsovereenkomst genoemd. Dit komt doordat je zowel de grond koopt, als opdracht geeft voor de bouw van de woning.

In dit contract worden rechten en plichten van zowel de koper als de bouwondernemer geregeld. Denk aan zaken zoals de prijs, rente, maar ook de bouwtijd en meer- of minderwerk van de bouw. Hierdoor heb je duidelijk op papier wat de afspraken zijn, zodat je hier niet mee in verwarring komt bij de rest van het stappenplan van jouw nieuwbouwwoning. Stap 4: Sluit de financiering af
Na het tekenen van het contract is het volgende punt in het nieuwbouw stappenplan het afsluiten van een financiering. Omdat je het budget in de eerste stap al hebt vastgesteld, moet dit over het algemeen geen probleem zijn.

Een hypotheek op een nieuwbouwhuis is echter niet hetzelfde als bij een bestaande woning. Dit komt doordat je een groot bouwdepot hebt. De verstrekker van je hypotheek zal het geld dat je nog niet gebruikt in dit depot stoppen. Hieruit kun je in termijnen betalen voor de bouw van de nieuwbouwwoning.

Stap 5: Start de bouw van het huis

Nadat je de moeilijke stappen voor nieuwbouw hebt afgerond, kan er eindelijk gestart worden met de bouw! Meestal zal de aannemer of projectontwikkelaar je goed op de hoogte houden van de voortgang, maar ga vooral ook zelf langs om te kijken.

Door regelmatig langs te gaan kun je kijken of alles volgens afspraak verloopt en controleren of het meer- en minderwerk goed wordt uitgevoerd. Het is natuurlijk niet de bedoeling, maar er zijn helaas altijd dingen die fout kunnen gaan. Houd daarom zelf ook goed vinger aan de pols om te kijken of het huis wordt gebouwd volgens de afspraken.

Stap 6: Plan de oplevering van de nieuwbouwwoning

De oplevering van een nieuwbouw huis is meer een formeel moment, waarbij je de sleutel overhandigd krijgt. Tijdens de opleveren controleer je als het ware of de bouwer alle werkzaamheden volgens afspraak heeft uitgevoerd. Daarbij kun je een officiële opleveringskeuring laten uitvoeren, waarbij een bouwkundige checkt of er gebreken zijn.

Na de oplevering teken je een proces-verbaal van oplevering, waarbij je de staat accepteert waarin de woning is opgeleverd. Zijn er nog wel gebreken? Dan kun je gebruik maken van de 5% regeling, waarbij er 5% van de aanneemsom achtergehouden wordt bij de notaris. Hiermee heb je als koper een stok achter de deur zodat de gebreken worden verholpen.

Het gebruik van deze regeling gebeurt alleen in uitzonderlijke gevallen. Maak je hier dus niet te druk om. Met een goede voorbereiding komt het vast goed en koop je met dit stappenplan een nieuwbouwwoning!

Is een gietvloer aan te raden voor nieuwbouw woningen Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Is een gietvloer aan te raden voor nieuwbouw woningen

In de post van vandaag zullen we het hebben over een zeer oude techniek, die vandaag de dag zeer vaak wordt gebruikt (voornamelijk in interieurprojecten) - Het is de gietvloer . Maar weet je hoe het gemaakt is en hoe je het moet gebruiken? Zo niet, kijk dan hieronder:

Wat is de gietvloer

Gietvloeren zijn een mortel die ter plaatse wordt gemaakt, met het mengsel van materialen zoals cement, kleurstof, water, zand en hars. De hoogwaardige hars geeft de mortel een plasticiteit, waardoor deze beter bestand en waterdicht is. Het kleurpoeder daarentegen is verantwoordelijk voor de gietvloer kleur.

Toepassing

De gietvloer kan zowel op vloeren als op wanden worden aangebracht, zowel binnen als buiten. De toepassing ervan is in beide gevallen anders, omdat de vloer een plaats is waar veel verkeer is, moet een dikkere laag coating worden gebruikt op de vloer dan op de muur (ongeveer 30 mm dik). U zult dus meer materiaal gebruiken om het aan te brengen op vloeren.

Iets belangrijks om te onthouden is dat bij toepassing op vloeren, vochtige of natte ruimtes moeten worden vermeden, aangezien de vloer glad wordt en ongelukken kan veroorzaken.

De term gesmolten heeft niets te maken met materiaalverbranding. Deze term is slechts de naam die wordt gegeven aan het proces van het gooien van het cementpoeder over de zachte mortel, gevolgd door het gebruik van de stijltang (die de plaats glad maakt). Na het drogen van het terrein is het belangrijk om een waterdichtingsmiddel door te geven om een gietvloer beton te creëren en meer duurzaamheid aan de techniek te geven.

Hoe te gebruiken

Dit type van coating is aangegeven voor verschillende soorten omgevingen en decoraties en kan worden gemengd met marmer, staal, hout, glas, enz... waardoor de ruimte elegant en verfijnd is. Kies gewoon elementen die harmoniëren met de gietvloer kleur en helpen de bekleding om de omgeving uitnodigend te maken.

Voordelen

Het is een zeer economische coating, eenvoudig aan te brengen, gemakkelijk te onderhouden en heeft een grote duurzaamheid. Het geeft ook een zeer moderne en elegante uitstraling aan de omgeving.

Na verloop van tijd kan deze coating scheuren of groeven vertonen, wat niet noodzakelijkerwijs een negatief punt is. Integendeel, het geeft een speciaal tintje en een rustieke of verfijnde uitstraling aan de ruimte. En als u op tijd de coating wilt vervangen, breng dan gewoon het nieuwe materiaal aan.

Nadelen

Zoals hierboven vermeld, moet het aanbrengen van deze coating op de vloer worden vermeden in vochtige omgevingen of met veel blootstelling aan water, die meer verkeer van mensen hebben, zoals wasserijen en badkamers.

Deze coating maakt de omgeving ook kouder, waardoor het niet erg geschikt is voor gezelliger omgevingen zoals bijvoorbeeld slaapkamers. Tenzij dit je doel is.

Hoe maak je een huis tot smart home? Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Hoe maak je een huis tot smart home?

Als je de wereld van nu bekijkt door de ogen van iemand die honderd jaar geleden leefde, dan lijkt het alsof je op een andere planeet bent beland. Mensen dragen een mysterieus kastje met zich mee, waar ze tegen praten of op tikken. We kijken naar een schilderij dat beweegt, tenzij het beeld stilstaat door een probleem wat ‘bufferen’ genoemd wordt. De wereld is bedekt met grijze wegen waar glimmende auto’s overheen rijden op ongelofelijke snelheden. Grote buizen van staal vliegen de wereld rond in een kwestie van uren, en ga zo maar door… Maar een huis dat denkt? Dat is niet alleen een bizarre gedachte, het klinkt ook best wel eng. Zelfs voor mensen die nu leven, en in dit tijdperk zijn opgegroeid. Dus je kunt de lampen aanzetten vanaf kantoor? Waarom zou je dit doen? Je bent toch niet thuis? Hoe maak je een smart home en misschien nog wel belangrijker; waarom?

Bouw eerst aan jezelf

Voordat we onze woning slimmer maken, moeten we zelf eerst anders gaan denken. Maak in je hoofd een lijstje van zaken die je dagelijks uitvoert. De wekker uitschakelen, douchen, ontbijten, naar je werk, lunch, een beetje werken, weer naar huis gaan, dineren, douchen, tv kijken en slapen. Gezinsleden zijn optioneel. Niet echt spannend maar wij oordelen niet. Je bent waarschijnlijk heel wat handelingen vergeten, denk aan de gordijnen openen, de thermostaat wat hoger zetten, muziekje aanzetten, lamp aan en weer uit … en weer aan, gordijnen sluiten, thermostaat omhoog etc. Je voert enorm veel handelingen uit waar je niet bij stil staat, die los van elkaar niet echt moeite kosten maar samen toch best veel werk met zich meebrengen. Net zoals je de harde schijf van je computer af en toe moet defragmenteren, of er meer geheugen in zult plaatsen, kun je ook een woning ‘upgraden’. En net zoals mailen of appen veel praktischer is dan een brief sturen, kun je ook een huis transformeren tot smart home. Het enige risico is; als je eenmaal deze overstap hebt gemaakt, dan wil je nooit meer terug naar jouw standaard leventje!

Wat kun je automatiseren?

Hier zijn een aantal zaken in huis die passen binnen een smart home:


Luidsprekers : Om muziek te luisteren, maar ook als handsfree bediening van je huis met je stem. Heel praktisch als je staat te koken en je handen vies zijn.
Lampen : Licht aan, licht uit, dimmen of verkleuren, het kan allemaal. Op een timer, met een app, met je stem of zelfs met een knop als je ‘retro’ bent.
Raamdecoratie : Je kunt de gordijnen vervangen of bestaande gordijnen automatiseren. Je hoeft nooit meer aan een koordje te trekken, je opent de gordijnen vanuit je bed. Of op een tijdklok, dan heb je geen alarmklok meer nodig!
Thermostaat : Zelf de temperatuur instellen is niet efficiënt en niet praktisch. Je loopt namelijk altijd achter de feiten aan. Bedien de verwarming met een app, of beter nog met een zelflerend systeem zodat de temperatuur altijd aangenaam is met een minimum aan energieverbruik.
Security : Een draadloos alarmsysteem of slimme rookmelders, die koppel je aan het centrale netwerk. Zo kun je bij onraad de verlichting in laten schakelen om een veilige vluchtroute uit te stippelen of inbrekers te verjagen.


Er zijn nog veel meer smart home apparaten, als je met een goede ‘fundering’ begint kun je een slim huis bouwen met ruimte voor uitbreiding.

Een goed begin is het halve werk

Je bouwt een huis ook niet door bakstenen in de volle aarde te leggen. Er zal een een fundering gelegd moeten worden. Bij een smart home is dit een redelijk snelle internetverbinding die stabiel is, daar koppel je een ‘bridge’ aan die als centrale systeem voor alle slimme apparaten fungeert. Zo is er de Somfy TaHoma, daar kun je naast een Somfy elektrische gordijnrails, een IP camera of rookmelders ook Sonos luidsprekers of Philips Hue lampen aan koppelen. Via de app kun je scenario’s samenstellen zoals ‘ik ben thuis’ of ‘ik ben op mijn werk’, ‘filmavond’ of ‘niet storen’. Het is mogelijk om ieder apparaat individueel via een app te bedienen, door koppelingen te maken kun je veel standaard handelingen automatiseren.

Een knop? Wat is dat?

Je hebt vast ooit een klein kind gezien die op een computerscherm tikt zonder touchscreen. Een muis? Wat ouderwets! Als je gewend bent dat een bewegingssensor de lamp in de keuken activeert, maar alleen als het donker is, dan merk je hoe praktisch slimme functies zijn. Ook kun je gordijnen openen en sluiten waar voorheen de bank in de weg stond, of kijk even mee wanneer jouw kinderen van school of training thuiskomen. Begin met een slimme fundering en maak zo van jouw huis een smart home !

Een boxspring op maat laten maken voor je nieuwbouw huis Lokaal nieuws dinsdag 26 oktober 2021

Een boxspring op maat laten maken voor je nieuwbouw huis

In een nieuwbouw huis is het natuurlijk wel zo prettig als alles een modern en kwalitatief jasje heeft. Niet alleen je woning zelf, maar ook de meubels in je huis. Zo is een goed bed belangrijk. Je kunt een boxspring op maat laten maken: kies voor optimaal slaapcomfort! In deze blog ontdek je de verschillende opties en voordelen.

De juiste afmetingen

Denk je dat bedden er alleen in vaste afmetingen te vinden zijn? Dat idee is met een maatwerk bed gelukkig verleden tijd. Je kunt bij De Suite een boxspring op maat laten maken om aan al je wensen tegemoet te komen. Zo weet je zeker dat het bed goed past in de slaapkamer. De slaapkamer in je nieuwbouw huis kan op deze manier uitstekend worden ingericht, met een bed dat er goed in past.

En dat niet alleen: een bed met de juiste afmetingen verhoogt ook het slaapcomfort. Zo lig je bijvoorbeeld nooit meer in een te klein bed. Er kan rekening worden gehouden met je lichaamslengte, evenals de ruimte die je hebt aan jouw kant van het bed. Dat is bevorderlijk voor de nachtrust.

Een hoog laag bed: gericht op de toekomst

Houd je graag rekening met de toekomst? Dan is een hoog laag bed een verstandige keuze. Dit bed kan in hoogte worden versteld, zoals bijvoorbeeld van belang is bij mantel- of thuiszorg. De ergonomische bedhoogte is hierbij essentieel. Daarnaast vergemakkelijkt dit bed het opstaan en omdraaien in bed, evenals het schoonmaken en opmaken van het bed. Hoog laag bedden zijn er in allerlei soorten te vinden, bijvoorbeeld als 1-persoons of juist als 2-persoons bed. Hoog laag bedden zijn deelbaar en verrijdbaar, en hebben wielen met een rem in het onderstel.

De functie van dit bed hoeft niet meteen in gebruik te worden genomen, maar kan op elk moment van pas komen in de toekomst. Daarom kan dit ook juist nu al een slimme aankoop zijn. Tot die tijd kan het bed gewoon in de ‘normale’ stand worden gebruikt: aan de buitenkant ziet het bed er hetzelfde en even mooi uit als een gewoon bed.

Het perfecte matras

Als je een boxspring op maat laat maken, kies je voor het perfecte matras. Dat is belangrijk voor de ideale ondersteuning voor jouw lichaam. Iedereen heeft namelijk behoefte aan andere eigenschappen als het op het juiste matras aankomt.

Met het laten maken van een boxspring op maat wordt met een uitgebreid programma zorgvuldig gekeken naar het beste matras voor jouw lichaam. Zo wordt vastgesteld of hard of juist zacht slapen beter past. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden. Denk aan eventuele klachten in de rug of schouder, overgewicht of de ziekte van Parkinson. Op het juiste matras slaap je veel comfortabeler en kunnen klachten verminderen.

De stijl die past bij jouw nieuwbouw huis

Het oog wil natuurlijk ook wat. Grote kans dat je in jouw nieuwbouw huis rekening houdt met de styling van je interieur. Met een bed op maat kies je voor een fraai ontwerp, dat helemaal past bij jouw wensen wat betreft de looks in de slaapkamer.

Zo kun je kiezen voor een boxspring in een moderne look. Er zijn veel materiaalsoorten en kleuren om uit te kiezen, om het bed goed aan te laten sluiten op jouw slaapkamer. Voor nog meer slaapplezier!

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000 Lokaal nieuws woensdag 06 oktober 2021

Grens Nationale Hypotheek Garantie volgend jaar naar € 355.000

Wil je dit jaar een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan mogen de totale kosten voor de woningkoop maximaal €325.000. Ieder wordt deze NHG-grens opnieuw vastgesteld aan de hand van ontwikkelingen op de woningmarkt. Nu de woningprijzen de pan uit rijzen wordt ook de grens sterker verhoogd dan gepland. 

De grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is voor 2022 vastgesteld op € 355.000. Dit bedrag is tot stand gekomen door de gemiddelde woningwaarde van de afgelopen 27 maanden te nemen, plus 4 procent. Deze extra vier procent is een uitzondering om beter aan te sluiten bij de marktomstandigheden.

Grens Nationale Hypotheek Garantie reageert met vertraging
Terwijl de NHG-grens volgend jaar € 355.000 bedraagt, publiceerde de NVM over het tweede kwartaal van dit jaar een gemiddelde verkoopprijs van € 410.000. Deze gemiddelde transactieprijs ligt dus nu al € 55,000 boven de NHG grens voor volgend jaar. Het risico bestaat dat bij een verdere stijging NHG al snel weer uit zicht raakt voor veel kopers.

 

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis Lokaal nieuws woensdag 22 september 2021

Prinsjesdag 2021: gevolgen voor hypotheek en huis

Je krijgt met een aantal verplichte verzekeringen te maken als je een huis koopt, zoals een opstal-, en overlijdensrisicoverzekering. Daarnaast zijn er ook nog verzekeringen die praktisch zijn om af te sluiten. Denk aan de inboedel-, rechtsbijstand-, en aansprakelijkheidsverzekering. Wij hebben handige verzekeringen voor huiseigenaren op een rij gezet.

Opstalverzekering

Een goede opstalverzekering wordt vaak verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Deze woonverzekering verzekert alles dat vastzit in en rondom de woning. Zo dekt deze verzekering de kosten aan de opstal in het geval van waterschade of stormschade. Ook je houten vloer en behang valt onder de dekking. Alle verplaatsbare spullen in je woning vallen onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. Met een combinatie van deze verzekeringen ben je gedekt tegen materiële schade als gevolg van inbraak, schade door het weer, brand en ontploffing. Het valt aan te raden om beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij af te sluiten. Zo voorkom je dat er een discussie ontstaat tussen verzekeraars over wie de schade moet betalen.

Overlijdensrisicoverzekering

Deze verzekering is niet altijd verplicht, maar het kan verstandig zijn om deze wel af te sluiten. Bij een overlijdensrisicoverzekering keert de verzekeraar een overeengekomen bedrag uit aan je nabestaanden in het geval van overlijden. Door deze verzekering af te sluiten voorkom je dat je partner of kinderen in de financiële problemen komen als ze door jouw overlijden je inkomen moeten missen terwijl de woonlasten hetzelfde blijven. De overlijdensrisicoverzekering is niet meer verplicht voor mensen die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. NHG kan namelijk een vangnet bieden bij betalingsproblemen. Vaak is het ook mogelijk om een woonlastenverzekering af te sluiten in combinatie met een hypotheek. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw hypotheek kunt blijven betalen als je arbeidsongeschikt raakt of werkloos.

Aansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering is niet verplicht, maar kan wel erg nuttig zijn. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben jij gedekt voor schade aan personen en zaken. Dit geldt ook voor schade die je niet zelf hebt veroorzaakt, maar waar je volgens de wet wel voor aansprakelijk bent. Dit kan bijvoorbeeld waterschade bij jouw buren zijn als gevolg van een gesprongen waterleiding in je woning. De kosten van dit soort schades kunnen erg hoog oplopen, waardoor het verstandig is om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten als je huiseigenaar wordt.

Rechtsbijstandverzekering

Tenslotte kun je overwegen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische bijstand bij een geschil. Deze verzekering kan nuttig zijn bij een conflict over een koop- of huurcontract of als blijkt dat er gebreken zijn aan je nieuwe woning. Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning? Meld je direct aan om gratis en vrijblijvend op de hoogte te blijven van nieuwbouwontwikkelingen in de regio Rotterdam.

 

 

 

Daalt de laagste hypotheekrente verder? Lokaal nieuws woensdag 08 september 2021

Daalt de laagste hypotheekrente verder?De hypotheekrente is nog steeds uitzonderlijk laag. Sluit je een hypotheek af met een renteperiode van 10 jaar, dan is dit al mogelijk tegen 0,86 procent. Los van de laagste hypotheekrente zijn ook de gemiddelde rentes gedaald. Banken proberen elkaar af te troeven met de scherpste rentes, waardoor een mogelijke opleving al in de kiem gesmoord wordt.Tal van geldverstrekkers hebben in de afgelopen weken de   hypotheekrente   verlaagd. Hiermee kreeg de neerwaartse trend een vervolg. Naast kleinere hypotheekbanken ging de rente ook omlaag bij ABN Amro, Rabobank, ING en SNS Bank

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tilburg.

Aanmelden