Actueel

Nieuws

Deze vier factoren zorgen er (zonder dat je het weet) voor dat je minder hypotheek kunt krijgen Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Deze vier factoren zorgen er (zonder dat je het weet) voor dat je minder hypotheek kunt krijgen

In de zoektocht naar een geschikte koopwoning is de eerste vraag voor veel mensen wat het maximaal te lenen hypotheekbedrag is. Mede als gevolg van wijzigende wetgeving worden mensen steeds vaker geconfronteerd met het sterk verlagende effect van lopende kredieten en andere ‘schulden, die op het eerste gezicht niet als zodanig herkend worden. Hieronder zetten we vier beknopte factoren voor je op een rij, die nogal eens zorgen voor verrassende, negatieve uitkomsten:

1. Consumptieve kredieten

Dit betreffen bijvoorbeeld persoonlijke leningen en ‘huurkoopovereenkomsten’: beter bekend als gespreid betalen. Wil je een hypotheek afsluiten, dan wordt de maandlast voor deze producten in mindering gebracht op de maximale maandlast van je hypotheek.

2. Private leasing

Steeds meer consumenten leasen privé een auto. Deze financiële verplichting wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) en hebben daardoor een effect op jouw maximale hypotheeklasten.

3. Mobiel abonnement

Vanaf 1 mei 2017 kan een mobiel abonnement ‘inclusief’ toestel een negatieve invloed hebben op jouw maximale hypotheek. Voorkomen? Zorg dat je je toestel ineens of in maximaal drie maanden afbetaalt. Dan gelden deze nieuwe regels niet voor jou!

4. Studieschuld

Een studieschuld betekent niet dat je helemaal geen hypotheek kunt krijgen. De impact hangt af van het leenstelsel waarbinnen je de studieschuld opgebouwd hebt. Daarnaast wordt voor de berekening van de maandlasten op dit moment alleen gekeken naar de oorspronkelijke studieschuld.

Rebels in Finance

Bij Rebels in Finance ontzorgen we onze klanten volledig op het gebied van hypotheek, verzekering, lening, pensioen, energie en belasting. We onderscheiden ons door niet alleen door een maatwerkadvisering en transparante manier van werken, maar daarnaast pro-actief je hele dossier te bewaken. Cruciaal is onze bewust gekozen onafhankelijkheid. De toegang tot verschillende producten is daardoor groot, de kans om behalve de beste producten ook gunstigste (rente-) tarieven te selecteren nog groter. Daarnaast kennen we een directe communicatie, zelfs via Whatsapp. Tenslotte vinden adviesgesprekken niet alleen bij de klant thuis plaats maar kunnen deze ook gevoerd worden via Skype en Facetime.

Wil je het volledige artikel of meer over onze dienstverlening lezen? Klik dan hier

Richt je nieuwe huis in bij Maxaro! Lokaal nieuws donderdag 07 februari 2019

Richt je nieuwe huis in bij Maxaro!

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Dan kun je helemaal zelf bepalen hoe het interieur van je nieuwe huis eruit komt te zien! Heel erg leuk natuurlijk, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Goed nieuws, want bij Maxaro in Roosendaal kun je terecht voor een nieuwe keuken, badkamer én nieuwe vloeren.

Nieuw bij Maxaro: voorraadkeukens

Maxaro heeft sinds april 2018 een uniek nieuw concept in het assortiment: voorraadkeukens! Wanneer je je nieuwe keuken hebt uitgekozen, wil je er natuurlijk zo snel mogelijk van genieten. Dit kan met een voorraadkeuken die, zoals de naam al zegt, op voorraad in het magazijn staat. Hij kan dus extra snel geleverd worden.

Een voorraadkeuken is opgebouwd uit mat witte keukenkasten met een vlak frontdesign. Combineer de verschillende kasten met elkaar en creëer de perfecte opstelling voor jouw keuken. Kies zelf uit een grote hoeveelheid keukenbladen, apparatuur, spoelbakken, kranen en handgrepen om je nieuwe keuken naar jouw persoonlijke voorkeur in te richten. Ontwerp je ideale design en geniet binnen 3-5 werkdagen al van je nieuwe keuken. Maxaro is hiermee uniek in Nederland en België. Extra fijn: de voorraadkeukens zijn zeer scherp geprijsd.

Koop een complete badkamer

De perfecte keuken is geregeld, en ook jouw ideale complete badkamer is binnen handbereik. Je vindt gegarandeerd iets wat aansluit bij jouw smaak, want de uitgebreide collectie omvat alles wat je nodig hebt. Zo stel je binnen zes stappen je favoriete badmeubel samen en is er alle keus op het gebied van douches, stoomcabines en baden. Ook alle benodigde accessoires zoals toiletrolhouders en zeepdispensers vind je bij Maxaro.

Perfecte vloeren voor je nieuwe huis

Meubels zijn erg belangrijk, maar een vloer geeft ruimtes pas écht hun uitstraling. Het is belangrijk dat je een vloer kiest die helemaal bij je past. Vloeren blijven namelijk jaren mooi, en natuurlijk wil je er zo lang mogelijk van blijven genieten. Elke vloer heeft zijn eigen uitstraling. Heb je een gezin en wil je dat je vloer geluid dempt? Kies dan een pvc vloer . Liever een natuurproduct? Kies dan uit het uitgebreide assortiment houten parketvloeren.

In de badkamer heb je een vloer nodig die goed tegen water kan. Kies dan bijvoorbeeld voor tegels of keramisch parket. Ook mooi: een stuk van (of de hele vloer!) beleggen met prachtige mozaïek- of decortegels. De gehele collectie tegels is te bewonderen op de website, maar kom zeker ook eens langs in de showroom. Daar zie je de tegels in het echt. Met behulp van kleurstalen combineer je ze met alle mogelijke opstellingen in de showroom, die maar liefst 5000 m² groot is. Met het enorme aanbod aan keukens, vloeren en badkamers kan het niet anders dan dat je maximaal slaagt!

Gasloos wonen in Tilburg Lokaal nieuws vrijdag 21 december 2018

Gasloos wonen in Tilburg

Gemeenten proberen steeds duurzamer te zijn. Dit doet een deel onder andere door nieuwbouwwoningen gasloos te maken. Ook in Tilburg is het mogelijk om gasloos te wonen. Daar wordt steeds meer nieuwbouw gebouwd zonder gasaansluiting. De gemeente weigert omgevingsvergunningen voor woningen die niet-gasloze nieuwbouw.

Gasloos wonen wordt de nieuwe norm

In de Tweede Kamer zijn op dit moment vergevorderde plannen voor een nieuwe wetgeving wat betreft duurzaam bouwen. Alle aanvragen die na 1 juli dit jaar binnenkomen, kunnen niet meer rekenen op een gasaansluiting. Er mogen alleen nog huizen met gasaansluiting worden gebouwd als er zwaarwegende redenen van maatschappelijk belang zijn. Wanneer dat niet het geval is, mag nieuwbouw niet langer op gas zijn aangesloten. De norm wordt gasloos wonen. De gemeente Tilburg loopt hiermee vooruit op deze landelijke wetgeving. Er wordt in de stad nu al voornamelijk nieuwbouw gebouwd zonder gasaansluiting.

Geen omgevingsvergunning

Hoe wil de gemeente Tilburg dit beleid doorvoeren? Wanneer je een plan hebt voor nieuwbouw, krijg je van de gemeente geen omgevingsvergunning meer als er een gasaansluiting aanwezig is in de nieuwbouwhuizen. Alleen gasloze nieuwbouw is toegestaan. Deze nieuwe regel geldt ook voor lopende projecten waar nog geen omgevingsvergunning voor is. Deze moeten alsnog aardgasvrij worden ontwikkeld. Dit geldt niet voor projecten waar al koopovereenkomsten voor zijn gesloten.

Stimuleren van bouwers en ontwikkelaars

Grond die door de gemeente wordt uitgegeven, is alleen nog beschikbaar voor bouwprojecten waarbij geen gasaansluitingen worden geplaatst. In dat geval kan Tilburg gasloos wonen eisen. Dat is in andere gevallen niet mogelijk. Wel zet de gemeente alles op alles om zoveel mogelijk ontwikkelaars en bouwers te stimuleren ook gasloos te gaan bouwen. Dit is voor hen op de lange termijn ook meer rendabel.

Jezelf voorbereiden op gasloos wonen

In nieuwbouwwijken wordt gasloos wonen dus al de standaard. Ook oudere woningen zullen in de loop der tijd gasloos worden. Hoe bereid je je hier nu al op voor? In de eerste plaats is het verstandig om nu al te beginnen met het beperken van je energieverbruik. Isoleer je huis goed, douche zo kort mogelijk en zet de verwarming niet te hoog. Denk je dat het nog goedkoper kan bij een andere energieleverancier? Dan kun je energieleveranciers vergelijken en eventueel overstappen naar een goedkopere. Kies bij voorkeur een groene leverancier. Stap zoveel mogelijk over op apparaten op stroom, zodat je gebruik kunt maken van duurzame energie. Start daarnaast met het gebruiken van duurzame energiebronnen, zoals een zonnepaneel. En gebruik duurzame apparaten, zoals zonneboilers en warmtepompen. Als je daarnaast nog gebruik maakt van fossiele brandstoffen, is het belangrijk deze zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Moet je cv-ketel vervangen worden? Dan kun je nu best nog een nieuwe kopen, maar slimmer is het te investeren in zonnepanelen of een warmtepomp. Eventueel kies je eerst nog voor een hybride warmtepomp in combinatie met een gewone cv-ketel. Zo ga je stapje voor stapje over op gasloos wonen. Ook als je niet in één van de gasloze nieuwbouwwijken gaat wonen, is gasloos wonen in Tilburg een optie.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tilburg.

Aanmelden